1. Hızlı Büyüme
2. İyi Motive Olmuş Yönetim
3. Artan Büyüme Hızı
4. Personel Kontrolü
5. Denetim Kolaylığı
6. Artan Kârlılık
7. Yüksek Katma Değer Kazanımı
8. Gider Kontrolü
9. Risk Paylaşımı
Dünyada ve haliyle Türkiye’de değer kaybetmeyecek sektörler arasında yer alan giyim sektörüne yatırım yapmayı düşünüyorsanız eğer sektörün kar marjı hakkında bilgi sahibi olmanız, kısa ve uzun vadede işletmenizi ayakta tutabilmek ve karlılığınızı artırmak için önemlidir.
Giyim sektöründe kar marjı, satılacak olan ürünlerin markasına, üretimine, satılacak yerine ve sezonuna göre farklılıklar göstermektedir.
- ÇOCUK GİYİM
Tüm giyim sektörleri arasında en karlı ürün grubu çocuk giyim ürünleridir. Çocuk giyim ürünlerinde ciddi bir marka adı altında yapılan satışlarda kar marjı yüzde 130 civarındadır. Ancak merdiven altı diye tabir edilen ve ucuz giyim marketlerinde satışa sunulan çocuk giyim ürünlerinde kar marjı yüzde 70 düzeyinde.
- HAMİLE GİYİM
Çok fazla ürün gamı olmamasına rağmen sektörde ortalama kar marjı yüzde 140 civarında. En karlı giyim sektörü olmasına rağmen, hitap ettiği kitle nedeniyle kendini 3’ncü sırada bulabiliyor.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl Türkiye’de 1 milyon 310 bine yakın bebek dünyaya geldi. Yüzde 51,3’ü erkek, yüzde 48.7’si kız olan bu bebekler için aileler bebek başına 3 yaşına kadar aylık ortalama 60-70 dolar, yıllık ise 800 doların üzerinde harcama yapıyor.
Bilinç düzeyinin artması, anne babaların çocuklarını daha sağlıklı büyütme isteği bu alanda yeni ürün ve hizmetlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Ancak hala Türkiye’de bebek başına harcama tutarının dünya ortalamasının altında ol- 1 ması, pazarın yüksek bir potansiyel taşıdığını gösteriyor. Bu da yerli ve yabancı şirketlerin sektöre ilgisini artırıyor.
Bugün Türkiye’de 0-3 yaş arası bebek ve küçük çocuk sayısı yaklaşık 4,7 milyona ulaşmış durumda. Giyim, oyuncak, kişisel bakım, mama, mobilya, biberon, emzik gibi ürünleri de içine alan bebek ürünleri sektörünün büyüklüğünün ise 8 milyar TL’ye yakın olduğu söylemiyor. Sektörün taşıdığı potansiyelin ve büyümesinin bir göstergesi olarak, bebek-çocuk marketlerindeki gelişim gösteriliyor.
Bugün zincir mağazalar da dahil 100 metrekare üzeri 400’e yakın bebek mağazası mevcut. Oysa iki yıl önce bu rakam sadece 200 civarındaydı. Bu mağazalarda eskiden sadece tekstil ürünleri satılırken bugün tüketici taleplerinin artması ile bakım ürünlerinden kozmetiğe birçok ürünü bulmak mümkün. Ekonomist olarak bu sektörü masaya yatırdık. Pek çok kategoriyi içeren bebek ürünleri sektörünün gelişimini ve potansiyelini ortaya koyan bir çalışma yaptık. Gördük ki kategoriler içinde en büyük pay tekstil ve bebek bezinde iken en hızlı büyüyen kategoriler ise bebek bakım ve temizlik ürünleri ile bebek araç gereç ve mobilyaları…
Bayilik sistemimiz öncelikli olarak peraknede satısa yöneliktir.Fakat gelişen teknoloji kosullarına göre bizlerde konu ile iligili detaylı çalışmalar yapmaktayız konu ile ilgili firmamıza dönüş yapmanızı rica ederiz.
Siparişlerinizin gönderimi için Standart Kargo seçeneğimiz bulunmaktadır. Sipariş aşamasında kargo şirketi seçeneği tarafımızca sistem üzerinden belirlenmektedir.
Her türlü durumda merkez şubemizden destek alabilirisiniz.
Evet, parakende satış fiyatları merkezimin fiyatlandırma departmanı tarafından belirlenin aynı ürün Türkiye geneli Dastini Mağazalarında aynı fiyattır.
Evet, mağazanın açılacağı il ilçeye gelen kurulum ekibimiz ürün eğitimi, satış eğitimi, sistem programının kullanım eğitimlerini sizlere sağlıcaktır.
Tabii ki, Kosova ve Ukrayna bayilerimiz bulunmaktadır, yurt dışında master franchise verilmektedir.
Hayır, 1 adet emzik 2 adet biberonda sipariş etse bayimiz gönderilmektedir.
Hayır, ödemelerimiz peşin eft olarak yada kredi kartına taksit seçenekleriyle yapılmaktadır peşin çalışma şekli olduğundan ayrıca teminat talep edilmez.
En az 90.000 - 100.000 TL arasında sermaye gereksinimi vardır.